s p e c i e l l

Varför s p e c i e l l?

Kvalitet, enkelhet, finish och ro för själen sammanfattar innehållet i s p e c i e l l.

Stickningen har gått som en lång, röd tråd genom mitt arbete med slöjd och hantverk. Började sticka som 5-åring!

Efter utbildning på Högre Hemslöjdsutbildningen på HV skola i Stockholm i slutet på 70-talet har jag till slut landat inom stickningens värld på heltid.

Jag arbetar idag mestadels med finishen i stickade plagg, ett plagg skall inrymmas i en cirkel – en harmonisk helhet. En bra jämförelse är en nyklippt gräsmatta som är fin först efter att det trimmats runt kanter, trädstammar och stenar – eller, har jag fel?

Kvalitet är viktigt vad gäller materialet. Arbetet med en stickning tar lika lång tid oavsett material men det färdiga resultatet kan bli milsvitt.

Enkelhet är viktigt i längden när god kvalitet och egen tid läggs samman.

Finish, att sticka små detaljer och sammanfoga fint ger plagget den estetiska helhet det har rätt till.

Harmoni, att sticka är rogivande i vår stressade värld – Du kan njuta när maska läggs till maska – ett sätt att må bra helt enkelt!

Att sedan använda tröjan i kombination med jeans eller en vacker svensktillverkad skinnkjol är gångbart inte bara på jobbet eller fritiden utan också på konferensen eller kvällens restaurangbesök, då kanske kompletterat med en vacker schal eller ett vackert smycke vilket ytterligare ökar Din tillfredsställelse.

Ja, så skrev jag för 10 år sedan om kombinationen av stickat – garn – skinn och det håller mer än väl än idag så välkommen till  s p e c i e l l  – nu dessutom med nyöppnad nätbutik!

Ulla Engquist